Ποδηλασία

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η ευρύτερη περιοχή της Γέρας διακρίνεται από τις εναλλαγές των τοπίων της, που την καθιστούν ιδανική για φυσιολατρικές διαδρομές. Επιλέξτε ανάμεσα σε πεζοπορικές διαδρομές, ποδηλασία ή ιππασία και ανακαλύψτε την απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου.

Για τους λάτρες του ψαρέματος, τα ζεστά νερά του κόλπου της Γέρας προσφέρουν πληθώρα  ψαριών και θαλασσινών.

Σε μικρή απόσταση από τα Πηγαδάκια θα βρείτε εξαιρετικές παραλίες, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά του κόλπου, όπως την παραλία της Ευρειακής, το Τάρτι και τον Άγιο Ισιδώρο στο Πλωμάρι, για να κολυμπήσετε στα πεντακάθαρα νερά του νησιού.

Στην ανατολική ακτή του κόλπου της Γέρας, σε απόσταση 3 χλμ. από τα Πηγαδάκια, θα βρείτε τα ιαματικά λουτρά «Θέρμα». Tο νερό χύνεται ορμητικό στις δύο χωριστές χαβούζες (ανδρών και γυναικών) από μαρμάρινους κρουνούς, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για φυσικό υδρομασάζ. H θερμοκρασία του είναι ιδανική και το μπάνιο κάτι περισσότερο από απολαυστικό.

Και αν είστε λάτρης των πτηνών ή θέλετε απλά να ζήσετε μία μοναδική εμπειρία, μπορείτε να γνωρίσετε μοναδικά είδη μεταναστευτικών πουλιών, που βρίσκουν καταφύγιο κατά την παραμονή τους στο νησί, στις δαντελωτές ακτές του κόλπου.